Pinkpop Classic

<< Terug naar de Pinkpop 2012 hoofdpagina

Pinkpop Classic

Pinkpop Classic is het kleine zusje van Pinkpop. Het Pinkpop Classic festival duurt 1 dag en werd voor het eerst georganiseerd op 11 augustus 2007. Bands die eerder op Pinkpop hebben opgetreden komen terug op Pinkpop Classis. De organisatie van Pinkpop hoopt hierdoor een ouder publiek te trekken. Pinkpop Classic wordt net als haar grote broer Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in Landraaf. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers af op Pinkpop Classic. Vorige edities van Pinkpop Classic hebben onder andere de volgende artiesten gekend: UB40, Simple Minds, Janse Bagge Bend en Golden Earring.


pinkpop-classic

Pinkpop Classic programma

In 2011 kon Pinkpop Classis helaas niet plaats vinden. Dit met rede dat Jan Smeets niet genoeg bands wist te strikken. Veel bands waren al geboekt voor een ander optreden. Doordat de 5e editie van Pinkpop Classic in 2011 niet kon plaats vinden, wordt het dit jaar de 5e editie van Pinkpop Classic.

Op zaterdag 25 augustus 2012 zal de vijfde editie van Pinkpop Classic plaatsvinden. Dit gebeurt op hetzelfde terrein als het Pinkpop festival zelf, namelijk het Megaland terrein. Hieronder volgt de line up voor Pinkpop 2012 Classic:

– Massada

– Saga

– Fischer-Z

– Big Country

– Toto


pinkpop-classic