Pinkpop 2012 vervoer

<< Terug naar de Pinkpop 2012 hoofdpagina

Pinkpop bereiken met de auto?

Bij de meeste mensen heeft de auto de voorkeur. Echter wordt dit door de Pinkpop organisatie afgeraden. Dit vanwege verkeersopstoppingen welke zich elk jaar weer voordoen tijdens het Pinkpop festival. Uiteraard maakt u zelf de keuze! Wanneer u met de auto komt moet u rekening houden met het parkeren en eventuele files. Voor het parkeren worden door de gemeente parkeervelden ingericht.

Parkeren met de auto

Aan de Burgemeester Custerslaan is een grote parkeerplaats ingericht welke vanaf de Pinkpop zaterdag om 08:00 geopend is. Tegen betaling kan hier geparkeerd worden en is uw auto bewaakt. De tarieven voor het parkeren zijn 20 euro voor het hele weekend of 10 euro per dag.

Let op: Wilt u dichtbij camping B parkeren dan kunt u parkeren op de parkeerplaats van Mondo Verde. Hier betaald u echter wel 30 euro voor het gehele weekend. Als u met de motor komt kunt u ook het beste op deze parkeerplaats parkeren, dit vanwege een verharde ondergrond.

Pinkpop bereiken via Kiss ‘n Ride?

Welke mogelijkheid er ook nog bestaat is de Kiss & Ride. Heeft u iemand die u kunt afzetten bijvoorbeeld uw ouders, vrienden of kennissen dan is dit de ideale manier. De Kiss&Ride plek is hiervoor speciaal ingericht, je kunt dichtbij het Pinkpop festival afgezet worden en het is nog maar een klein stukje lopen naar het terrein of de camping. Hier zult u ook geen filevorming ondervinden.

Pinkpop bereiken met het openbaar vervoer?

De beste mogelijkheid om naar het Pinkpop festival te komen blijft toch de trein. De NS start tijdens het Pinkpop 2012 weekend een speciale dienstregeling welke tot dusver nog niet bekend is. Als u met de trein komt kunt u uitstappen op station Heerlen, vanuit daar rijden er extra treinen naar Landraaf en vanaf Landgraag kunt u de pendelbus pakken naar het Pinkpop festival terrein. De NS heeft ook dit jaar weer de speciale Pinkpop-retour, deze is geldig op de gehele route tot aan het Pinkpop terrein. De Pinkpop-retour kaart kan overigens op alle festival dagen gebruikt worden. Vanaf 14 mei kunt u via E-ticket de Pinkpop retour kaart kopen. Met een NS dal-abonnement krijgt u nog eens 40% korting!

Pinkpop bereiken met de fiets of brommer?

Mocht u in de buurt van het Pinkpop festival wonen kan de fiets ook een ideale oplossing zijn. Het Pinkpop festival heeft bewaakte fietsenstallingen waar u uw fiets gratis kunt plaatsen. De fietsenstalling is tijdens het Pinkpop festival van 09:00 – 24:00 bewaakt. Er zijn twee fietsenstallingen tijdens het Pinkpop festival, fiestenstalling 1 bevindt zich vlakbij de hoofdingang van het Pinkpop festival aan de Hofstraat. Fietsenstalling 2 ligt achter de politiepost op de Einsteinstraat tegenover Camping A.

Naar Pinkpop vanuit Eindhoven?Routebeschrijving weergeven